ASCOR Arad şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Ziua de joi 7 noiembrie a însemnat pentru membrii ASCOR Arad, un important moment de bucurie duhovnicească, deoarece aceștia și-au sărbătorit anticipat hramul, pe Sfântul Nectarie din Eghina.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, a fost săvârșit Acatistul și Canonul Sfântului Nectarie, de către Preacucernicul Părinte Lucian Farcașiu, profesor la Facultatea de Teologie din Arad și coordonator al asociației. Desfășurarea slujbei a fost una mai specială, fiecare membru cântând sau citind un condac sau icos.

La final Părintele Lucian Farcașiu a explicat motivul pentru care Sfântul Nectarie este ocrotitorul acestei asociații, dar în același timp a și îndemnat pe cei prezenți să ia aminte la dragostea pentru semeni a Sfântului și să o aplice fiecare în contextul lumii actuale.

După încheierea slujbei, tinerii s-au adunat în noul sediu al ASCOR, unde au discutat și au stabilit activitățile ce vor urma în perioada următoare.

Sfântul Nectarie este prăznuit sâmbătă, 9 noiembrie, însă din cauza faptului că majoritatea membrilor nu sunt în oraș în weekend, acesta a fost sărbătorit anticipat.

Obrad Alexandru-Silvius, Consilier media