ÎPS Părinte Timotei a participat la Conferința Națională „Studii și Comunicări din Banat-Crișana” dedicată Zilei Naționale a României

Vineri, 29 noiembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la Conferința Națională ,,Studii și Comunicări din Banat-Crișana” dedicată Zilei Naționale a României.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Regele Ferdinand” a Primăriei municipiului Arad, începând cu ora 9. Tradiționala manifestare științifică arădeană, ajunsă în acest an la cea de-a unsprezecea ediție, este organizată de către Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”  în colaborare cu Academia Română, filiala din Timișoara și a reunit istorici, cercetători și universitari din București, Pitești, Alba Iulia, Sibiu, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Oradea și Arad.

În cadrul acestui eveniment cultural au fost lansate douăsprezece volume scrise de către distinșii oameni de cultură participanți. Totodată, în sala Regele Ferdinand a fost găzduită și o expoziție de manuale vechi de peste 100 de ani, prezentate de către reprezentanții Muzeului din Caransebeș.