ȘEZĂTOARE CULTURALĂ LA FILARMONICA DIN ARAD: „POVESTE DINTR-UN SAT”

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, începând cu ora 18:00, în Sala Mare a Filarmonicii de Stat Arad, Arhiepiscopia Aradului, împreună cu Asociația Culturală „Cantarad” invită arădenii la o „Poveste dintr-un sat”.
Șezătoarea culturală va prezenta grupuri de tineri din mai multe localități din județul Arad, care îi vor încânta pe cei prezenți cu obiceiuri de mult uitate ce se mai țin doar în zonele respective. „Vă invităm, așadar, la o întoarcere în timp spre glia strămoșească, spre ceea ce este pur și curat, spre satul nostru românesc”, a declarat Ovidiu Căpitan, secretarul Asociației Culturale „Cantarad”.
Poveștile din satele arădene și cartiere ale Aradului, scoase din lăzile de zestre și cu povești ale bunicilor noștri vor fi puse în scenă de Ansamblul Sfântul Stelian din Parohia Prunișor, acompaniați de formația Autentic, Clubul copiilor din Parohia Galșa, Ansamblul „Zestrea Datina Șagu”, Feciorii colindători din Sânnicolau Mic, Arad, Ansamblul artistic al Parohiei de la Chesinț, Ansamblul din Parohia Vinga, Ansamblul din Parohia Gurahonț, Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin”, Corul „Cantarad”.

vezi si:https://www.arad24.net/2019/11/29/sezatoare-culturala-la-filarmonica-poveste-dintr-un-sat/