Slujire Arhierească şi binecuvântare de lucrări în Parohia Groşii Noi

În Duminica a 30-a după Rusalii, 24 Noiembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Groșii Noi, Protopopiatul Lipova, pentru a binecuvânta lucrările ce s-au făcut pentru înfrumusețarea exteriorului bisericii cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’’.

Chiriarhul arădean a fost întâmpinat cu multă bucurie de către Părintele Nelu Mercea, protopopul Lipovei, înconjurat de un sobor de preoţi, de către oficialităţile prezente: domnul primar Gabriel Faur și doamna Ramona Lile, Rectorul Universităţii ,,Aurel Vlaicu” din Arad, de numeroși credincioși ai parohiei, şi copii înveșmântați în straie populare.

După aceasta, Înaltpreasfinţia Sa, dimpreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba de  binecuvântare a lucrărilor de înfrumuseţare ce au avut loc la biserica cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’’, apoi s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească. Din soborul de preoți au făcut parte următorii: Pr. Nelu Mercea, protopopul Lipovei, Arhid. Tiberiu Ardelean – Inspector eparhial, Pr. Gheorghe Bândea, Pr. Pascu Butar, Pr. Aurelian Popa şi Pr. Florea Florin.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Mixt ,,Nașterea Domnului’’ al Parohiei Micalaca Veche II Arad, coordonați de părintele Aurelian Popa.

Cuvântul de învăţătură rostit de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a fost intitulat ,,Păzirea poruncilor” (cf. Col. 3, Luca 18), privind îndemnul Mântuitorului către dregătorul bogat, doritor a dobândi viaţa veşnică. Acestea sunt cele 10 porunci dumnezeieşti sau Decalogul, cele 9 bisericeşti, la care se adaugă şi sfătuiri duhovniceşti din partea celor îndreptăţiţi a le da celor râvnitori a le împlini. Ele trebuiesc depăşite prin strădania spre cele sfinte lucrând nu doar pentru cele trebuitoare vieţii obişnuite ci şi pentru valorile spirituale ce primesc pecetea veşniciei întărind convingerea de a fi pe calea mântuirii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Florea Florin a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, distincţia de sachelar.

Preotul paroh a mulţumit ierarhului pentru distincţia oferită şi pentru părinteasca purtare de grijă pe care o arată față de enoriașii parohiei, precum şi soborului de slujitori, oficialităților locale, doamnei Rector Ramona Lile, membrilor Corului Mixt ,,Nașterea Domnului’’ credincioșilor din parohie și tuturor celor prezenți la această sărbătoare a satului.

Protos. Iustin Popovici