Maslu și concert de colinde în Parohia Agrișu Mic, filia Botfei

Seara zilei de 24 noiembrie a fost pentru credincioșii din filia Botfei, una de înălțare duhovnicească, în biserica lor săvârșindu-se Taina Sfântului Maslu, de un sobor format din 9 preoți. După aceasta tinerii interpreți Alexandra și Alexandru  Chira au susținut un frumos concert de cântece patriotice și colinde, în cadrul evenimentului intitulat ,,Vino acasă de Crăciun’’ aflat la a doua ediție, eveniment început în anul 2018.

Părintele paroh Radu Sas a evidențiat faptul că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2018 drept  Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 pe tot cuprinsul Patriarhiei Române, iar anul 2019 ca Anul omagial al satului românesc, pentru acest motiv cuvenindu-se ca în deschiderea concertului cântecele patriotice să aibă un loc de cinste.

În cuvântul de introducere părintele Sas Radu spunea următoarele ,,Colindul românesc, prin forma sa simplă şi prin mesajul pe care-l exprimă, este glasul sfânt al Sfintei Evanghelii şi al Bisericii, extins sau transmis în sufletele şi-n casele dreptcredicioşilor creştini. Colindul reprezintă ecoul popular şi artistic al cântărilor bisericeşti liturgice. Colindele sunt cântările care vestesc Nașterea Domnului, la fel cum îngerii au vestit păstorilor din ţinutul Betleemului: ,,Nu vă temeţi. Căci, iată vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul; că vi s-a născut azi Mântuitor, care este Hristos Domnul, în cetatea lui David! ( Luca 1, 28 )”.

La finalul acestei seri încărcate de emoție preotul paroh a mulțumit lui Dumnezeu, preoților, invitaților, precum și credincioșilor amintind tuturor de unde vine adevărata bucurie: ,, Gustând din bucuria acestei seri să nu uităm că adevărata bucurie este cea de la Dumnezeu, ca har sau dar de sus şi roadă a Duhului Sfânt’’.

Pr. Cosmin Iordăchescu- Parohia Nicolae Bălcescu