CERC PASTORAL –MISIONAR ÎN PAROHIA IGNEȘTI

Duminică, 15 decembrie 2019, începând cu orele 16.00, Parohia Ignești a fost gazda întâlnirii preoților din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Sebiș. Au fost prezenți: Pr. Ioan Iercoșan – Parohia Aldești; Pr. Gheorghe Breteanu – Parohia Moneasa; Pr. Radu Bătrân – Parohia Dezna; Pr. Dorel Ancuța – Parohia Susani; Pr. Flavius Suciu – Parohia Rănușa; Pr. Valentin Herbei –Parohia Buhani; Pr. Marius Ardelean – Parohia Slatina; Pr. Ioan Cristian Rada – Parohia Sălăjeni și Pr. paroh Romică Confideratu.Întâlnirea a avut loc în biserica parohială cu hramul „Înălțarea Domnului” unde soborul celor 9 preoți a oficiat Taina Sfântului Maslu în prezența unui însemnat număr de credincioși, dintre care mulți copii.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Pr. Ioan Cristian Rada de la Parohia Sălăjeni, care pornind de la Evanghelia Duminicii a subliniat necesitatea de a răspunde chemării pe care Dumnezeu o adresează fiecărui om, așa cum a adresat-o celor poftiți la cină precum și semnificația perioadei liturgice în care ne aflăm, de pregătire pentru marele praznic al Nașterii Mântuitorului Hristos.
În parte a doua a întâlnirii, Pr. Ioan Iercoșan, de la Parohia Aldești, în conformitate cu tematica Anului Omagial, a susținut referatul principal cu titlul: „Criza satului românesc – soluții pentru viitorul incert al acestuia”.
La finalul Sfintei Taine a Maslului, copiii Parohiei Ignești au oferit un frumos buchet de colinde, dintre care nu au lipsit: „O ce veste minunată”; „Cerul și pământul”, care i-au făcut pe cei prezenți să simtă bucuria Nașterii Domnului în sufletul lor.
În încheiere, preotul paroh – Romică Confideratu, a adus mulțumiri preoților prezenți, seara încheindu-se cu o agapă frățească, oferită de parohia gazdă, aici discuțiile pe tema satului românesc fiind mai amplu dezbătute.

Pr. Ioan Cristian Rada