Concert de Crăciun în Parohia Arad-Grădiște II

„Bună seara, gazdă aleasă!” – așa s-a intitulat concertul ce a avut loc în această seară în Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” a parohiei Grădiște II, preot paroh Viorel Roja.

Într-o atmosferă caldă, în biserica plină de credincioși, au răsunat colindele oferite de către corala parohiei, condusă de d-na prof. Georgiana Maria. Colinde duioase sau ritmate, mai cunoscute sau mai rar cântate, presărate cu versuri interpretate de cei mai tineri membri ai parohiei Grădiște II, copiii pregătiți și îndrumați de d-na prof. Florica Roja. Cu emoție în glas, cu bucurie și naivitate – cei mai micuți, cu seriozitate și profunzime – cei mai mari, aceștia au rostit poezii închinate Nașterii Mântuitorului și Maicii Sale, pentru ca spre finalul concertului să ne prezinte sceneta celor trei magi ce vin la Betleem. Pe parcursul scenetei, corala a intervenit cu alte colinde, ce s-au împletit frumos cu povestea.

În final, părintele paroh a rostit un cuvânt de mulțumire participanților, membrilor corului și copiilor, urându-le tuturor Sărbători Luminate, amintindu-le că Sf. Andrei este cel care ne-a creștinat pe noi, cei din spațiul românesc, iar ortodoxia este ceea ce ne definește și ne unește ca neam. Mai bine de o oră ne-au purtat atât corala cât și copiii pe drumul spre Betleem, în acorduri consonante și isonuri, prin cuvinte meșteșugite, îndemnându-ne să urmăm Steaua și să vestim, la rândul nostru, în fiecare casă, bucuria Nașterii lui Iisus Hristos.

Prof. Georgiana MARIA