Hramul bisericii ortodoxe române din Nădlac. Lansare de carte.

Vineri, 6 decembrie 2019, credincioșii din Parohia Ortodoxă Română Nădlac, și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele paroh Alexandru Cotoraci.

Slujba Vecerniei a fost săvârșită de un sobor de preoți din parohiile învecinate, avându-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului și delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

În cuvântul de învățătură, părintele consilier a vorbit de perioada liturgică în care ne aflăm și despre ocrotitorul comunității parohiale, Sfântul Nicolae, care ocrotește această biserică de aproape două secole.

La finalul slujbei, a avut loc lansarea cărții ,,Nădlac. Elite ecleziastice. Preoți și învățători confesionali ortodocși”, scrisă de Dr. Gabriela-Adina Marco. Pe baza datelor culese din documentele și scrierile vremii, autoarea reușește să facă o reconstituire a unei părți din șirul preoților ortodocși și a învățătorilor care au activat la Nădlac. Volumul a fost alcătuit cu prilejul împlinirii a 190 de ani de la finalizarea construirii bisericii parohiale.

Despre carte au vorbit părintele paroh drd. Alexandru Cotoraci, domnul primar Ioan-Radu Mărginean și autoarea.

La eveniment au participat domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, oficialități centrale și locale, istorici, cadre didactice și numeroși credincioși.

Părintele Iustin Popovici a felicitat-o pe autoare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei și a Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Aradului, pentru această lucrare de istorie bisericească locală și i-a oferit o icoană cu Maica Domnului.

Preot Radu Kosztner

Parohia Pecica I