Programul „Hristos împărtăşit copiilor”, o preocupare permanentă  în Parohia Gurahonţ

Sfântul Nicolae este pentru toţi creştinii Moş Nicolae, expresia cea mai pură a dăruitorului, care aduce copiilor de diferite vârste daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Darurile pe care le aduce Moş Nicolae sunt în primul rând spirituale şi apoi materiale. Numai aşa îi învăţăm creştineşte pe copiii noştri să fie buni şi darnici ca Sfântul Nicolae dacă întâi sădim în inima lor cele spirituale şi apoi le oferim cele materiale.

Darul cel mai de preţ al Sfântului Nicolae este viaţa sa ca pildă de iubire faţă de aproapele şi urmare a Domnului nostru Iisus Hristos.

Copiii de la grădiniţă şi elevii din clasele primare din parohia Gurahonţ au venit şi în acest an însoţiţi de educatoarele lor și de învățători la Sfânta Biserică, pentru a se împărtăşi cu Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos.Copiii sunt aduşi la Sfânta Biserică şi în alte rânduri în timpul anului, educatoarele lor urmând îndemnul Domnului Iisus Hristos: „Lăsaţi copiii să vină la mine”, ocupându-se astfel şi de formarea lor sufletească.

De altfel între biserica, din parohia Gurahonţ, grădiniţă și școală există un parteneriat, unde sub genericul „Hristos împărtăşit copiilor” desfăşurăm şi alte activităţi prin care copiii trebuie să ajungă să-l cunoască pe Dumnezeu şi să se iubească unii pe alţii.

Doamnele educatoare și învățătorul au pregătit împreună cu copiii şi pentru această sfântă zi, un program de colinde şi poezii, care a fost prezentat în biserică, în faţa credincioşilor după Sfânta Liturghie.

Părintele paroh Dorel Moţ le-a vorbit copiilor despre Sfântul Ierarh Nicolae şi faptele săvârşite prin bunătatea, iubirea şi dărnicia sa, iar sărbătoarea de astăzi ne învaţă prin mesajul ei să fim iubitori de Dumnezeu, buni şi darnici faţă de semenii noştri, ajunşi în greutăţi, pregătindu-ne astfel sufletele şi pentru primirea Naşterii pruncului Iisus.

La încheiere copiii au primit daruri din partea bisericii, oferite diaconul Moț Iulian, iar preotul şi credincioşii au mulţumit educatoarelor și învățătorilor pentru bucuria ce le-a fost prilejuită de micii colindători.Apropierea acestor copii și elevi de cele Sfinte, ne dă speranța că Biserica va avea un viitor luminat de Hristos.

Diacon Moţ Aurelian Iulian