Liturghie Arhierească și Tedeum în Catedrala Veche din Arad

În Duminica a 16-a după Rusalii, 1 Decembrie 2019, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Arad.

Alături de Preasfinţia Sa au slujit şi Pr. Pavel Teodor, consilier patrimoniu, Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Pr. paroh Traian Micoroi,  Arhid. Gheorghe Lehaci și Diac. Liviu Bisorca.
În cuvântul de învățătură, Ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică de la Matei, cap. 24, în care ne este prezentată Pilda Talanților. Totodată, aflându-ne în Ziua Națională a României, Preasfinția Sa a făcut o paralelă între pericopa evanghelică și darurile primate de către poporul român de la Dumnezeu, daruri puse în valoare într-o ziditoare unitate și spre folosul românilor și nu numai. ,,Neamul românesc a avut și are mulți oameni talentați și dăruiți de Dumnezeu, cea mai frumoasă rodire constă în mulțimea Sfinților români”, a afirmat Ierarhul.

La momentul rânduit, mulţi credincioşi, mai ales tineri, s-au împărtăşit cu trupul şi Sângele Mântuitorului.

Corul de copii ,,Sfântul Ioan Botezătorul” al parohiei, condus de domnul prof. Sorin-Gheorghe Săplăcan, a susținut în fața credincioșilor un buchet de colinde și ,,Polieleul românilor”.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul dimpreună cu soborul slujitor, a săvârșit Slujba de Tedeum pentru Ziua Națională a României.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul ,,Armonia” al Catedralei Vechi, dirijat de maestrul Ovidiu Boar.

Protos. Iustin Popovici

Foto credit: glasulcetatii.ro