Ziua Națională a României sărbătorită în Arad

La 1 Decembrie, când este sărbătorită Ziua Națională a României, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat în orașul de reședință la festivitățile omagiale organizate de către instituțiile oficiale, cu acest prilej.

Chiriarhul arădean, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat în fiecare locație câte o slujbă religioasă.

Oficialitățile locale și centrale prezente la acest eveniment au depus coroane la mormintele din cimitirul Eternitatea ale corifeilor Marii Uniri: Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și Ioan Suciu.

În Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918. La finalul acesteia, Înaltpreafințitul Părinte Timotei a rostit un cuvânt în care a evocat marile personalități arădene care au avut o contribuție extraordinară în realizarea marelui ideal național al unirii tuturor provinciilor românești.

Ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României s-au încheiat la ora 18.00, pe o scenă amenajată în fața Palatului Administrativ,  prin retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” spre Cetatea Aradului pe traseul Bulevardul Revoluției – Piața Avram Iancu – Podul Decebal. 

Sărbătoarea de 01 decembrie a acestui an este prilejuită de împlinirea a 101 ani de la Marea Unire din 1918.

Protos. Iustin Popovici