PS PĂRINTE EMILIAN CRIŞANUL ÎN MIJLOCUL ELEVILOR ȘCOLII NAȚIONALE DE PREGĂTIRE A AGENȚILOR DE PENITENCIARE DIN ARAD

Joi, 05 Decembrie 2019, în ajunul Sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, la invitația doamnei comisar șef de poliție penitenciară Delia Halchin, a săvârșit slujba Tedeumului de mulțumire în prezența profesorilor și elevilor Școlii Naționale de pregătire a agenților ce se pregătesc să devină polițiști de penitenciare.

După săvârșirea slujbei de mulțumire a urmat cuvântul de învățătură rostit de către PS. Părinte Emilian Crișanul, care a îndemnat pe cei prezenți, elevi și cadre didactice să-L primească în inimile și sufletele lor pe Pruncul Iisus Hristos, bucurându-se de fiecare dar ce vine în viața lor, punând pe primul loc  toate valorile spirituale moștenite de la înaintași .

La finalul slujbei i-a binecuvântat pe toți cei prezenți dăruindu-le tuturor calendare creștin ortodoxe pe anul 2020 din partea Arhiepiscopiei Aradului. Preasfințitul Părinte Emilian, însoțit de arhid. Mircea Proteasa, consilier economic în cadrul Arhiepiscopiei Aradului, a fost întâmpinat în Capela cu hramul “Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia” din cadrul Centrului de Formare și Specializare a Ofițerilor din Administrația Penitenciară Arad, de către elevii Școlii Naționale de pregătire a agenților de penitenciare, care au interpretat câteva colinde  tradiționale românești.

Doamna comisar șef de poliție penitenciară Delia Halchin a mulțumit Arhiepiscopiei Aradului pentru grija părintească pe care o are pentru instituția Penitenciarului din Arad dar și pentru elevii care se pregătesc să devină polițiști de penitenciare, transmițând urările de bine către conducerea Arhiepiscopiei Aradului din partea domnului subcomisar de poliție penitenciară penitenciare dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad.
Activitatea s-a încheiat prin interpretarea unor colinde tradiționale de către toți cei prezenți.
Preot capelan Vlad Oneț