Vizita Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Emilian Crișanul la Școala Ortodoxă „Sfântul Nicolae” cu prilejul zilelor dedicate ocrotitorului  școlii

Perioada 5-7 decembrie 2019 este dedicată la Școala Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad manifestărilor prilejuite de zilele școlii. Astfel, joi, 5 decembrie  a fost organizată activitatea tematică „Ghetuțele Sf. Nicolae” cu grupa mare de la Grădinița PP „Bambi” din Arad. În aceiași zi, la orele prânzului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Emilian Crișanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului a făcut o vizită pastorală în această instituție de învățământ, la invitația conducerii școlii și cadrelor didactice care lucrează aici. Preasfinția Sa a rostit mai multe rugăciuni pentru luminarea minții copiilor, după care a ascultat mini-concertul de colinzi al copiilor școlii și poeziile recitate de aceștia, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae. Preasfințitul Părinte Emilian a oferit copiilor și cadrelor didactice daruri și calendare, exprimându-și bucuria de a reveni în această școală ortodoxă și punând la inima copiilor gândul că Sfântul Ierarh Nicolae poate aduce și pentru ei daruri minunate, dacă ei vor fi ascultători, buni și respectuoși față de părinții lor și față de dascălii și educatorii școlii în care învață. La sfârșitul întâlnirii, Preasfinția Sa a purtat un dialog cu conducerea și cadrele didactice care predau la această școală ortodoxă.  

Bucuria cadrelor didactice și a copiilor de la această școală a fost una aleasă, pentru prezența în mijlocul lor, cu prilejul prăznuirii Sfântului ocrotitor, Sfântul Ierarh Nicolae, a unuia dintre ierarhii arădeni, care îi poartă în grijă și în rugăciune.    

Manifestările au continuat cu participarea elevilor școlii și a cadrelor didactice la Vecernia cu Litie săvârșită în Capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, aceasta fiind urmată de un scurt moment muzical de cântece patriotice și colinde, susținut de elevii școlii și o sesiune de povești intitulată „Minunile Sf. Nicolae” susținută de Giorgiana Elena Popan.

Vineri,  06 decembrie va avea loc procesiunea cu icoana Sfântului Nicolae de la școală până la Biserica parohială Arad Grădiște I, și participarea elevilor școlii și a cadrelor didactice la Sfânta Liturghie. Seara, va avea loc serbarea elevilor, în Sala Românească a școlii, urmată de Târgul de iarnă – Școala „Sf. Ier. Nicolae” Arad, care se va desfășura în curtea școlii. La manifestările din seara acestei zile, vor participa în calitate de invitați de seamă: Preasfințitul Părinte Episcop Vicar  Dr. Emilian Crișanul, d-na Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Cultural al Ambasadei Rusiei la București, d-nul Bogdan Blaga, directorul Complexului Muzeal Arad, părintele  Blaj Mihai de la Parohia Grădiște I, pe raza căreia funcționează școala, precum și părinții: conf. univ. dr.  Lucian Farcașiu și lect. univ. dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Manifestările dedicate ocrotitorului școlii se vor încheia sâmbătă, 07 decembrie print-un atelier vesel, intitulat „Atelierul lui Moș Nicolae”, care se va desfășura în Sala Românească, a Școlii „Sf. Ier. Nicolae” din Arad.

Rugăm pe Sfântul Ierarh Nicolae să-i ocrotească pe toți dascălii și elevii școlii care-i poartă numele, ajutându-i pentru o frumoasă rodire a cunoștințelor sădite în sufletele și inimile copiilor care învață și se formează pentru viață, în această școală ortodoxă.

Pr. Conf. Dr. Lucian Farcașiu