Taina Sfântului Maslu săvârșită în Parohia Lipova

În Duminica a XVI-a după Rusalii au continuat în parohia Lipova din protopopiatul Lipova serile duhovnicești intitulate “Sara Colindului nost`” ajunse la ediția  a II-a. În cadrul acestor manifestări credincioșii din parohie vor primii vizita unor oaspeți, preoți din parohiile învecinate împreună cu corurile sau grupurile vocale din parohiile respective, care vor încânta pe cei prezenți cu frumoase colinde specifice acestei perioade de post.

În cea de-a doua astfel de seară, credincioșii lipoveni au avut parte de o îndoită bucurie deoarece în această seară în biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din Lipova s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu și pe lângă aceasta au primit și vizita grupului vocal “Trifon Lugojan” al Catedralei “Sfânta Treime” din Arad conduși de tânărul dirijor Marinel Roz. La Taina Sfântului Maslu au participat, pe lângă preoții parohiei Lipova, preoții: pr. Dehelean Gheorghe, pr. Cristian Ungureanu – parohia Zăbalț, pr. Cosmin Balint – parohia Lipova Băi și pr. Valentin Săvușcă – parohia Miniș.

După săvârșirea Sfintei Taine a urmat un recital de cântece patriotice dedicate zilei de 1 Decembrie precum și colinde tradiționale interpretate de membrii grupului vocal “Trifon Lugojan” printre care amintim: “Nu plânge Maică Românie”, “Avem o țară”, “România mea”, “Vin colindătorii”, “Când pământu s-o făcutu”, “Răsunet de clopoței”  și multe altele.

La finalul manifestării pr. Raul Moț, în numele credincioșilor din Lipova, a mulțumit invitaților pentru frumoasele momente petrecute împreună, rugând pe bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturora binecuvântările Sale cele cerești.