Ziua Națională a României sărbătorită în Parohia Aradul Nou

Duminică, 1 Decembrie 2019, în Parohia Ortodoxă Aradul Nou, din dorința de a păstra și cultiva darul unității naționale, a avut loc un eveniment special dedicat Zilei Naționale a României. Prin rugăciune și cântare, Biserica a fost, și de această dată, activă în lucrarea de păstrare a unității poporului.

După ce, în prima parte a zilei a fost săvârșită de către preoții slujitori Sfânta Liturghie și Slujba de Te-Deum specială pentru această zi, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile aduse poporului român, pomenind și eroii neamului românesc care acum 101 de ani au înfăptuit unitatea naţională a românilor din anul 1918, jertfindu-se pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român, în cea de-a doua parte a zilei a avut loc un concert de cântece patriotice susținut de corul de copii „Sfințișorii” al acestei parohii, aflat acum la a cincea ediție. Concertul emoționant a fost alcătuit din 12 cântece patriotice, unele interpretate de copii – soliști muzicali cu voci extraordinare, reafirmându-se, prin fiecare cântare, prețuirea față de poporul român. Cei trei tineri soliști au fost: Carla Girigan, Mădălina Păcurar și Adrian Petcu.
Pentru că perioada Postului Nașterii Domnului ne îndeamnă la săvârșirea faptelor bune, cu acest prilej, Parohia Ortodoxă Aradul Nou împreună cu Asociația Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou au organizat o colectă pentru susținerea tânărului solist Adrian Petcu care are o situație deosebită familială și socială.
La eveniment, între enoriașii care au umplut biserica, au fost prezente și distinse autorități locale avându-l în mijloc pe Domnul Călin Bibarț primarul Aradului.
La finalul programului patriotic, copiii și toți cei prezenți și-au dat „mână cu mână” în fața bisericii pentru o horă a unirii, în amintirea celei de la Alba Iulia din 1918. Seara s-a terminat cu o agapă creștinească cu mămăliguță și ceaun cu cârnați de pește și legume, vin fiert, ceaiuri și prăjituri de post, pregătite de membrii Asociației Ortodoxe Sf. M. Mc. Gheorghe Aradul Nou, ajutați de grupul „Gătim Împreună pentru o lume mai bună” condus de Chef Marcello Ionescu.

Puteti urmări videoclipul evenimentului la următorul link:
https://youtu.be/Qm8w3WAV44w

Asociația Ortodoxă Sf. M. Mc. Gheorghe Aradul Nou