Vizita PS Părinte Emilian Crișanul în Parohia Arad-Bujac

În Duminica a 27-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop- Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în biserica cu hramul ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Parohia Arad-Bujac, Protopopiatul Arad, împreună cu un sobor de preoți și de diaconi. La intrarea în biserică, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de Preacucernicul Părinte Flavius Petcuț, Protopop al Aradului, de Preacucernicul Părinte Dr. Vasile Pop, preotul paroh, împreună cu credincioșii parohiei. Din sobor au făcut parte Preacucernicul Arhidiacon Mircea Proteasa, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului și Preacucernicul Arhidiacon Gheorghe Lehaci.
În cuvântul de învățătură rostit celor prezenți, Preasfinția Sa a făcut referire la importanța dragostei sincere față de fiecare persoană, necesară oricărui credincios pentru mântuire. În contextul pericopei evanghelice citită în cadrul Sfintei Liturghii, despre vindecarea femeii gârbove, Preasfinția Sa a accentuat cât este de necesar să fugim de fățărnicie, punând accentul pe îngăduința pe care trebuie să o arătăm semenilor, pe milostenia care trebuie făcută necontenit. ,,Doar împlinind o tradiție sau un obicei …pentru că așa trebuie și așa am moștenit, nu înseamnă că suntem credincioși practicanți. Domnul Hristos ne îndeamnă să fim buni și milostivi față de oameni, nu să-i judecăm sau să-i disprețuim pentru lipsurile lor sau ale noastre, să fim atenți cum ne comportăm, chiar în biserică, cu cei care mai greșesc, cu copiii…Lipsa iubirii față de aproapele duce la afectarea credinței celei drepte sau la necredință, formalism, invidie și răutate”.
La vremea cuvenită Preasfinția Sa a cuminecat copiii și credincioșii maturi care s-au spovedit și au primit dezlegare să se împărtășească. Între aceștia peste 20 de copii care au împlinit vârsta de șapte ani și au participat fiecare, în ziua precedentă, la prima lor spovedanie.
La finalul slujbei, preotul paroh a adus mulțumiri Preasfinției Sale pentru că a poposit în mijlocul credincioșilor parohiei, soborului slujitor și Corului ,,Armonia”, al Parohiei Arad-Centru, dirijat de domnul Ovidiu Boar, care a dat răspunsurile liturgice.
Protos. Iustin Popovici