Întâistătătorul Eparhiei Aradului şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Miercuri, 22 ianuarie 2020, clerul și credincioșii arădeni îl sărbătoresc pe Arhipăstorul lor, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului. Înaltpreasfinția Sa şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual în ziua de pomenire a Sfântului Ap. Timotei prin participarea la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Veche.

La finalul sfintei slujbe, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, a săvârşit un Te-Deum de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Chiriarhului arădean. După acesta, Preasfinţia Sa a evocat prin cuvinte alese personalitatea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

La orele amiezii, în sala festivă a reşedinţei arhiepiscopale Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat cu multă dragoste de oficialităţile centrale şi locale, reprezentanţii celorlalte culte istorice din municipiu, aflându-ne la jumătatea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină, reprezentanţi ai şcolilor din eparhie, ostenitorii Centrului Eparhial, protopopii, preoţii, monahii şi monahiile din Eparhia Aradului. În numele celor prezenţi, a clericilor şi credincioşilor arădeni, Părintele Prof. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, prin cuvinte alese, a transmis Arhipăstorului nostru cele de cuviinţă, sănătate şi zile îndelungate.

Chiriarhul a adresat celor prezenţi un cuvânt de mulțumire și de binecuvântare.

***

Arhiepiscopul Aradului îl are ca ocrotitor pe Sf. Ap. Timotei, ucenic al Sf. Ap. Pavel, de peste o jumătate de secol, din slăvita zi de prăznuire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie 1969), când a primit tunderea în monahism la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, iar din anul 1984, când a fost instalat episcop al Aradului, această zi a devenit sărbătoare pentru preoţii şi credincioşii Eparhiei Aradului.

Mulţumind mai întâi Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui nostru sufletesc, Îl rugăm pe El, Dătătorul a tot binele, să întărească prin Harul Său ceresc, pe Arhipăstorul nostru, cu sănătate îndelungată şi cu sporite puteri sufleteşti, spre slujirea cât mai rodnică a Bisericii strămoşeşti şi a semenilor.

Protos. Iustin Popovici