Domnul Ghergheli Simion Ioan din localitatea Satul Mare, județul Arad, știe că viața noastră este făcută din timp și timpul este dar al lui Dumnezeu, de aceea trebuie folosit pentru fapte bune și folositoare.
Printre multele lucruri care le-a făcut în cei 104 ani de viață (pe care îi va împlinii curând), una dintre prioritățile sale a fost aceea de a-și aminti de Dumnezeu, care ne iubește și care ne însoțește personal în devenirea noastră pe acest pământ. Ethosul creştin şi eclesial este rezultatul trecerii și prezenței în viaţa zilnică a omului a Cuvântului lui Dumnezeu. Domnul Ghergheli Simion Ioan are 6 copii și mulți nepoți și strănepoți. Soția Rozalia, care i-a fost marele stâlp al vieții, are 95 de ani. Veniți din județul Mureș în județul Arad, au locuit de o viață în satul Satu Mare, localitate limitrofă județului Timișoara. Cu adevărat, lucrul cel mai frumos pe care l-a făcut Dumnezeu este familia. Sublocotenet în rezervă, Ghergheli Simion Ioan a primit diferite diplome de recunoștință din partea Armatei Române și a Ministerului Apărării. Generalul de Armată Marin Dragnea i-a adresat o asemenea diplomă la împlinirea vârstei de 101 ani.
Simion Ioan și Rozalia au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Aradului și ai Școlii „Astra”. Simion Ioan a fost vădit emoționat, lacrimi îi curgeau pe chipul luminos. Iar această imagine a unui om de 104 ani care se bucură, care ne mulțumește și care are lacrimi pe chip a fost icoana iubirii cu care am plecat sâmbătă seara din satul Satu Mare.
De fapt, Anul Omagial al Pastorației părinților și copiilor în Patriarhia Română ne arată că ființele umane au nevoie mereu de ceva în plus decât o atenție numai formală. Au nevoie de umanitate. Au nevoie de atenția inimii. La acest lucru ne îndeamnă Domnul Iisus Hristos și astăzi, astăzi mai mult ca oricând: să nu rămânem închiși în indiferență, ci să ne deschidem; să ne simțim, cu toții, chemați și pregătiți să părăsim orice pentru a ajunge la cineva, cu care să împărtășim bucuria că l-am întâlnit pe Domnul și chiar truda de a merge pe drumul său. Aș dori să subliniez două mici aspecte despre pastorația familiei, asupra cărora se cuvine să avem o grijă specială: copiii și bunicii. Copiii și tinerii sunt viitorul, sunt tăria, cei care duc înainte. Sunt cei în care ne punem nădejdea. Bunicii sunt amintirea și memoria familiei. Sunt cei care ne-au dat credința, ne-au transmis credința. Un popor care nu știe să se îngrijească de copii și un popor care nu știe să se îngrijească de bunici este un popor fără viitor, pentru că nu are tăria și nu are memoria pentru a merge înainte.
Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial