Slujire Arhierească la Mănăstirea Arad-Gai

În Duminica a 29-a după Rusalii, 19 ianuarie 2020, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica nouă a Mănăstirii Arad-Gai, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa obştii monahale de maici, condusă de maica stareţă Ecaterina Joldeş şi a credincioşilor veniţi pentru a participa la sfânta slujbă.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, despre vindecarea celor zece leproși. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși la mulțumire și recunoștință față de Dumnezeu și de binefăcătorii lor. Adică lui Dumnezeu să-I mulțumim pentru darul vieții și pentru toate darurile primite. De asemenea, avem datoria să le mulțumim părinților noștri, dascălilor, duhovnicilor, medicilor, precum și tuturor celor care ne-au ajutat în viață și au contribuit la formarea noastră intelectuală și duhovnicească.

La momentul rânduit, Preasfințitul Părinte Emilian i-a împărtășit cu Sfintele Taine pe aceia care s-au pregătit, mare parte dintre aceștia fiind copilași.

Tot în cadrul slujbei, Preasfinția Sa a rostit o rugăciune pentru Părintele Dorel-Crăciun Moț de la Parohia Gurahonț, care în această duminică a fost înmormântat.

La final, Preasfinţia Sa a transmis binecuvântarea Chiriarhului locului, a Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, a mulţumit maicii stareţe dimpreună cu obştea monahală şi i-a binecuvântat pe credincioşii prezenţi la sfânta slujbă, îndemnându-i pe toți să participe la Concertul caritabil ce va avea loc în data de 22 ianuarie, ora 18.30, în sala Palatului Cultural din Arad.

Protos. Iustin Popovici

Foto credit: glasulcetatii.ro