Slujire arhierească în biserica Parohiei Arad-Grădiște I

Duminica după Botezul Domnului a însemnat pentru credincioșii Parohiei Arad-Grădiște I, un moment de reală bucurie duhovnicească, deoarece în mijlocul credincioșilor a poposit Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care, în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte și Arhid. Mircea Proteasa, consilier economic și Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul a vorbit despre cele trei ispitiri la care a fost supus Mântuitorul, ca o etapă premergătoare propovăduirii Sale, propovăduire care începe după întemnițarea Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit cu câteva zile în urmă. Scopul ieșirii la propovăduire a Domnului, este bine evidențiat de un verset din Evanghelia de astăzi, care este preluat dintr-o profeție a lui Isaia: ,,Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare şi celor ce şedeau în latura şi în umbra morţii lumină le-a răsărit”. Preasfinția Sa a vorbit si despre scoaterea lui Dumnezeu din spațiul public ca un paradox al societății de astăzi: ,,Creatorul alungat de creaturi”. La final Preasfințitul Părinte Emilian a remarcat dinamismul parohiei, dar si faptul ca mulți tineri sunt implicați în activitatea culturală și liturgică.

Părintele Paroh Octavian-Mihai Blaj a mulțumit Preasfinției Sale pentru această vizită pastorală, dar și pentru aprecieri, rugându-l ca și pe viitor să poposească în mijlocul parohiei.

Alexandru Obrad

student teolog