Cerc pastoral-misionar în Parohia Vârfurile

În Duminica a 34-a după Rusalii, în Parohia Vârfurile din Protopopiatul Sebiș, a avut loc întrunirea preoţilor din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, coordonați de către Preacucernicul Părinte Cristian Bacoș.
Întâlnirea a debutat cu săvârșirea slujbei Vecerniei de către preoții: Pr. Cătălin Tulcan (Parohia Luncșoara), Pr. Nicolae Briciu (Parohia Hălmăgel), Pr. Paroh Gheorghe Ancăș, Pr. Cristian Bacoș (Parohia Hălmagiu), Pr. Simion Păiușan (Parohia Pleșcuța), Pr. Marius Horga (Parohia Budești), Pr. Dănuț Dan (Parohia Avram Iancu), Pr. Cosmin Roman (Parohia Țărmure) și Pr. Bujor Nicoară (Parohia Vidra).
În cadrul întrunirii, părintele Cătălin Tulcan a susținut următoarele referate, în conformitate cu „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”: „Mântuitorul Iisus Hristos binecuvintează copiii”; ,,Pastorația copiilor și îndemnuri patristice cu privire la această activitate” și ,,Catehizarea părinților în spiritul valorilor credinței creștine”. Prin aceste teme s-a evidențiat marea iubire pe care Mântuitorul Iisus Hristos o manifestă față de copii, iubindu-i pe copiii Săi ca un Tată Bun, dorindu-le tot ceea ce este mai bun și mai frumos, adică Împărăția Cerurilor, precum și necesitatea educării copiilor și tinerilor, dar și a părinților din perspectiva valorilor credinței creștine.
La acest eveniment au participat un număr mare de credincioși împreună cu domnul viceprimar Toma Banciu. La final, părintele paroh Gheorghe Ancăș a mulțumit tuturor pentru prezență.

Student Teolog – Radu-Mihai Popoviciu