Slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate la Ambulatoriu Compartimentului de boli infecțioase copii

Miercuri 26 februarie 2020, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit slujba de sfințire a Ambalatorului Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad, secție ce a beneficiat de o renovare totală.
Proiectul destinat acestei renovări a Spitalului a fost intitulat „Cu drag pentru viitor” și a fost inițiat de președinta Asociației Cetatea Voluntarilor din Arad, Doamna Anamaria Nyeki Popa. În cadrul campaniei de strângere de fonduri au fost implicați arădenii și mai multe instituții care au înțeles importanța unui spital modern pentru copiii bolnavi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre dragostea și purtarea de grijă pe care trebuie să le oferim copiilor, motivată cu strădania de a sprijini eforturile medicale depuse pentru sănătatea și viața celor mici, după care a mulțumit tuturor ostenitorilor, binefăcătorilor, conducerii spitalului și cadrelor medicale pentru buna colaborare. Cu prilejul sfințirii Ambulatoriului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a oferit mai multe icoane pentru acest compartiment.
La slujbă au participat Părintele Gheorghe Gligor – Consilier social al Arhiepiscopiei și Părintele Vasile Cucu, Secretar eparhial și preot în cadrul Spitalului Județean Arad.
Atât președintele asociației cât și colectivul medical au mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Emilian Crișanul pentru slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare realizate în compartimentul de boli infecțioase copii și pentru buna colaborare și susținere de-a lungul timpului.
Pr. Vasile Cucu