Cerc pastoral-misionar în Parohia Ususău

În Duminica Lăsatului sec de brânză, Parohia Ususău a găzduit întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar Lipova, coordonat de părintele Ardeuan Florin .
Întâlnirea a debutat în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae”, unde soborul de preoți au săvârșit o slujbă deosebită, numită Vecernia Iertării.
La sfârşitul slujbei credincioșii au sărutat Sfânta Evanghelie, cerându-şi iertare de la preot, iar în continuare unii altora, încât să înceapă Postul Mare iertaţi şi împăcaţi unii cu alţii.
Din sobor au făcut parte : Pr. Blidariu Aurel de la Parohia Țela, Pr. Balint Cosmin de la Parohia Lipova Băi, Pr. Ungureanu Cristian de la Parohia Zăbalț, Pr. Baba Doru Călin de la Parohia Șiștarovăț, Pr. Ciuciuc Grațian de la Parohia Dorgoș, Pr. Ardeuan Florin de la Parohia Chesinț și părintele paroh Bocancios Victor.
După slujbă a urmat prezentarea referatului cu tema ,,Educația copiilor: responsabilitate a familiei, a Bisericii și a Școlii” susținut de către părintele Ardeuan Florin. ,,Mediul în care creşte şi se dezvoltă copilul este un factor important în educaţia lui. Părinţii trebuie să se implice şi acest domeniu. Copiii au nevoie de joacă, de un mediu cald care să-i motiveze în învăţare. În acelaşi timp părinţii trebuie să aducă în faţa copiilor lor provocări intelectuale. În dezvoltarea unei educaţii autentice pentru viaţă este esenţială cultivarea unei legături statornice şi a unei cooperări rodnice între Biserică, Familie şi Şcoală, precum şi valorificarea contribuţiilor specifice acestora”.
La final părintele paroh Victor Bocancios a adus mulțumiri credincioșilor prezenți la rugăciune dar și preoților din cadrul cercului pastoral misionar Lipova.

A.F.