Pomenirea fostului președinte al Oastei Domnului, Moise Velescu, în Parohia Grădiște I

S-a îndătinat comemorarea trecerii la cele veşnice a celui ce a fost preşedintele pe ţară al Oastei Domnului, fratele Moise Velescu. De la trecerea sa în veşnicie s-au scurs 12 ani. Astfel, în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 1 martie 2020, în biserica Parohiei Arad-Grădişte I, s-a săvârşit Sfânta Liturghie urmată de slujba parastasului pentru vrednicul înaintaș al Oastei Domnului.

Din sobor au făcut parte slujitorii parohiei – Pr. paroh Mihai Octavian Blaj  şi diacon Călin Teuca – cât şi preoţii Oastei: Pr. prof. dr. Vasile Mihoc, Pr. Iosif Toma, de la Sibiu, Pr. Marian Mărcuș de la Caransebeș şi Ierom. Pimen Lupu de la Certege.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Pr. prof. dr. Vasile Mihoc care a explicat pericopele Apostolului și Evangheliei din Duminica Izgonirii lui Adam din Rai

Începând cu orele 15.00 părinţii şi fraţii Oastei Domnului s-au întâlnit pentru adunarea comemorativă dedicată înaintaşului arădean, adunare la care a participat şi IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învățătură, plecând de la citirile scripturistice ale zilei, în care a făcut apel la ascultarea datorată Bisericii de către toți fiii ei, mai ales în acest An omagial al pastorației părinților și copiilor, având în vedere și lucrarea Oastei Domnului privitoare la raportul între părinți și copii spre o bună educație creștinească, aducătoare de bine în viața Bisericii și societății, dând exemplu în acest sens și familia celui pentru care s-a făcut parastasul și a prilejuit adunarea din această zi.

Participanţi la adunare au fost din Oradea, Beiuș, Reșița, Cluj, Galaţi, Sibiu, Iaşi, Teiuş, Arad.

Diac. Călin Teuca