Frățietate și solidaritate de 1 martie în Parohia Prunișor

Ziua de 1 martie are o însemnătate deosebită pentru lumea laică și nu numai. În această zi parcă toți oamenii sunt mult mai darnici, mult mai veseli și solidari cu ce din jur. Mamele și bunicile sunt îmbucurate de copii și nepoți prin acel simbol cunoscut în popor de MĂRȚIȘOR.

Așa s-a întâmplat și în parohia Prunișor, unde membrii Grupului Catehetic „Sfântul Stelian”, au dorit să aducă un zâmbet pe fețele mamelor și bunicelor. Aceștia au confecționat aproximativ 130 de mărțișoare din diferite materiale.

Această activitate s-a desfășurat sub egida Mărțișorul ajută omul”, avâd ca scop principal întrajutorarea celor cu o stare materială precară.

Biserica a remunerat munca copiilor, darul primit va fi donat unei familii nevoiașe. Fiecare credincios s-a bucurat văzând talantul și dragostea cu care copii au confecționat mărțișoarele.

După finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh împreună cu o parte din membrii Grupului Catehetic „Sfântul Stelian” s-au îndreptat spre Spitalul de boli cronice din Sebiș pentru a aduce un balsma de mângâiere femeilor aflate în suferință și încercare, oferindu-le câte un mărțișor confecționat de ei.

Aceste activități se încadrează în contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor”, având ca scop principal, ca tinerii să conștientizeze că orice faptă bună cât de mică ar fi, pentru părinți și bunici reprezintă o bucurie incomensurabilă.

Pr. Florin Ioan Avram