Întrajutorare, jertfă şi comuniune în Arhiepiscopia Aradului

Acţiuni ale Arhiepiscopiei Aradului în sprijinul celor care luptă contra răspândirii coronavirusului COVID 19

Cu milostivirea lui Dumnezeu şi cu iubirea Sa de oameni, prin binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și prin implicarea Preasfinţitului Părinte Emilian Crișanul, a sectoarelor administrative din cadrul Centrului Eparhial, în contextul actual creat de noua epidemie, Arhiepiscopia Aradului a demarat mai multe acțiuni social-filantropice venind în sprijinul oamenilor implicați în combaterea epidemiei, a Spitalului Clinic Județean, a Inspectoratului de Poliție Arad, dar și al oamenilor afectați.

Până astăzi, 27 martie 2020, prin Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului s-au achiziționat aproximativ 1575 de măști cu valvă și 15000 buc. mănuși chirurgicale în cuantum de 65000 RON, ce au fost donate Spitalului Clinic de Urgenţă Arad. Uniți și alături de alți oameni putem ajuta mai mult, astfel în parteneriat cu Fundaţia ,,Vasile Goldiş” din Arad, la care s-au mai adăugat şi alte firme şi asociaţii, urmează să achiziționăm 8 aparate de ventilaţie şi monitorizare respiratorie.

Arhiepiscopia Aradului a contribuit cu suma de 72.500 RON, sumă colectată cu ajutorul credincioșilor din parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei, prin cele patru Protopopiate: Arad, Ineu, Lipova şi Sebiş).

Prin Centrul Social – Cantina Sf. Nicolae se oferă 120 de porții de mâncare de luni până vineri persoanelor vulnerabile din Municipiul Arad. Mănăstirea Gai și Schitul de maici de la Tămand oferă 25 de porţii de hrană zilnic cadrelor medicale şi poliţiştilor din Vama Nădlac II.

La nivelul parohiilor din Municipiul Arad, în parteneriat cu firma SC PIROŞ SECURITY FORCE Srl se oferă sprijin oamenilor pentru deplasări la medic, aducerea de alimente celor izolaţi (bătrâni, familii nevoiaşe), precum şi în alte situații.

Preoţii, în permanență iau legătura cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu și oferă sprijin prin voluntarii fiecărei parohii cu cele necesare.

Persoanele care doresc să sprijine în continuare acțiunea Arhiepiscopiei Aradului împotriva epidemiei de COVID-19, pot face donaţii în Cont: RO85RNCB0016005440980008, beneficiar Arhiepiscopia Aradului (CUI 4573205), deschis la Banca Comercială Română, Detalii plată – ajutor umanitar epidemie COVID-19

Ne rugăm cu toţii lui Dumnezeu să ne ajute în încetarea epidemiei şi a bolilor, şi doar împreună putem depăși această perioadă dificilă.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului