Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Joi seara, în Săptămâna Mare, Chiriarhul Aradului, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, a săvârșit slujba Deniei celor 12 Evanghelii în Paraclisul ,,Sfântul Nicolae” din incinta Catedralei Arhiepiscopale din Arad, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a rostit o meditație despre Calea crucii și urmarea ei de către credincioși ca o participare la jertfa Mântuitorului. La afirmația Mântuitorului în legătură cu despărțirea de ucenicii Săi, că, Îl vor lăsa singur dar El este împreună cu Tatăl, înțelegem că și credincioșii nu-L părăsesc pe Mântuitorul fără a retrăi cu El împreună pătimirea spre mântuire, realizând astfel deplină comuniune cu Dumnezeu, Care este Calea, Adevărul și Viața. Istorisirea Sfintelor Pătimiri este reluată pentru a treia oară în cadrul Sfintelor Slujbe din aceste zile și în slujba Ceasurilor Împărătești din Vinerea Mare, tocmai pentru a fi în continuă rememorare și retrăire a momentelor descrise în Sfânta Scriptură spre desăvârșită edificare în învățătura și practica Bisericii, a arătat Înaltpreasfinția Sa.

Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a binecuvântat Paștile, prin stropire cu aghiasmă și vin, ce urmează a fi distribuite credincioșilor, respectându-se reglementările prevăzute în ordonanțele militare.

Protos. Iustin Popovici