Fundația Universitară ,,Vasile Goldiș” din Arad mulțumește Arhiepiscopiei Aradului pentru sprijinul acordat în lupta contra pandemiei cu COVID-19

Fundația Universitară ,,Vasile Goldiș” din Arad aduce mulțumiri ierarhilor, preoților și credincioșilor Arhiepiscopiei Aradului pentru sprijinul acordat în lupta contra pandemiei cu COVID-19
La începutul lunii martie a acestui an, Fundația Universitară ,,Vasile Goldiș” din Arad a inițiat proiectul ,,Luptăm împreună împotriva pandemiei!” cu scopul de a veni în ajutorul instituțiilor locale arădene angajate în lupta cu COVID-19, implicit pentru protecția semenilor noștri.
La propunerea și inițiativa președintelui Fundației Universitare ,,Vasile Goldiș” Arad, Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Consiliul Director a aprobat punerea la dispoziția autorităților arădene a unei locații, proprietate a fundației, cu destinația de Centru de carantinare a persoanelor cu suspiciune de a fi infectate cu COVID-19, pentru alte situații potențial generatoare determinate de factorul de risc epidemiologic, precum și pentru alte situații de urgență, situată înafara localității și angajarea cu 100 de studenți voluntari, în special de la Facultatea de Medicină, în acțiunile de sprijinire a activităților de la nivelul structurilor medicale.
În scopul strângerii de fonduri necesare achiziționării de aparatură medicală și materiale sanitare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în lupta de salvare a sănătății și vieților omenești, Fundația a făcut apel la parteneri onești și cu suflet mare, care au răspuns imediat: Arhiepiscopia Aradului, Combinatul Agroindustrial Curtici, Fundația pentru Medicină Celulară și Moleculară, Societatea Comercială Filip D. Impex, Asociația pentru Responsabilitate Comunitară, acestea contribuind la derularea proiectului, alături de Fundație, cu sume substanțiale.
Din fondul creat, la recomandarea conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, au fost achiziționate:
– 8 sisteme de ventilație și monitorizare respiratorie, în valoare de 66.640 euro;
– 1 video laringoscop, în valoare de 3.330 euro;
– 17 aparate generatoare de ozon și un generator de ioni pozitivi, în valoare de 2.743 euro;
– mănuși chirurgicale, costume de protecție, capeline, viziere, măști de protecție, botoșei medicali, acoperitor de pantofi, în valoare de 13.260 euro;
– umidificator Prisma AQUA- 8 buc , în valoare de 1.575 euro;
three layer disposable mask( măști) – 5000 buc, în valoare de 3.250 euro;
– kn95 protecive mask (măști) – 2.500 buc, în valoare de 6.250 euro;
– produse madicale Farmec, în valoare de 2.896 euro;
Cea mai mare parte a aparatelor și echipamentelor de protecție comandate au fost deja transportate și predate Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, celelalte urmând să sosească în aceste zile.
Consecventă obiectivelor sociale și umanitare exprimate în Statutul Fundației, viziunii patronului său spiritual, marele corifeu Vasile Goldiș și Președintelui fondator, Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, de a fi și în continuare implicați în slujba sănătății oamenilor, exprimăm mulțumiri tuturor celor care ne-au fost alături în derularea acestor proiecte, instituțiilor partenere, preoților și credincioșilor Arhiepiscopiei Aradului.

Președinte:
Prof. Univ. Dr. Coralia Adina Cotoraci
Vicepreședinte:
Preot Conf. Univ. Dr. Vasile Pop

Foto credit: uvvg.ro