10 ani de Masa Bucuriei în Patriarhia Română: 189.000 de beneficiari și alimente de peste 7,5 milioane de euro

În zece ani de parteneriat cu Selgros Cash&Carry, Biserica Ortodoxă Română a hrănit peste 189.000 de persoane din sute de centre sociale, valoarea totală a produselor alimentare oferite până acum prin programul „Masa Bucuriei” depășind suma de 7,5 milioane de euro.

În Arhiepiscopia Bucureștilor, care include și județul Prahova, prin program sunt asistate în prezent 1.176 de persoane din centrele sociale, căminele pentru vârstnici și cantinele parohiale.

La acestea se adaugă 1.150 de porții de hrană caldă distribuite la domiciliul celor afectați de criza de sănătate Covid-19, program care va continua până la încetarea stării de urgență.

Arhiepiscopia Bucureștilor mulțumește magazinelor Selgros Cash&Carry din București și Ploiești, care fac posibilă distribuirea de zeci de mii de porții de mâncare anual celor vulnerabili.

În cadrul programului, doar în județul Bihor, în perioada 2009-2019, peste 10.000 de persoane vulnerabile (cu dizabilități, vârstnici, copii abandonați, familii fără posibilități) au beneficiat de alimente în valoare de peste 100.000 lei anual, concretizate în pachete, dar și în peste 50.000 de porții de mâncare caldă preparată de serviciile sociale ale Asociației Filantropia Oradea.

Astfel, la peste 10 ani de colaborare, Episcopia Bihorului adresează mulțumiri, în numele beneficiarilor finali, către partenerul care a făcut posibilă această misiune.

La Timișoara, valoarea produselor distribuite în 2019 de către Arhiepiscopie cu sprijinul Selgros România a fost de aproape 330.000 lei, iar în 2020, până la sfârșitul lunii martie, de 32.250 lei. Au fost acoperite parțial nevoile de alimente pentru mai multe servicii sociale ale eparhiei, precum și cele ale unui număr de 180 de persoane identificate prin anchetă socială.

Între timp, rapoartele din acest an arată sute de beneficiari în fiecare eparhie. În Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, 890 de beneficiari de la 11 centre sociale au primit alimente în valoare de 13.704 lei.

În județul Bacău, prin Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, au beneficiat de sprijin similar 325 de persoane izolate, vârstnici și membri ai unor familii numeroase, iar în Arhiepiscopia Alba Iulia valoarea produselor alimentare distribuite către 393 de beneficiari a depășit suma de 55.000 de lei.

Prin proiectul Masa Bucuriei, Selgros Cash&Carry pune la dispoziție produse alimentare în termen de valabilitate unităților furnizoare de servicii sociale ale Patriarhiei Române. Compania a văzut în Patriarhia Română cea mai potrivită instituție care poate să distribuie adecvat surplusul de alimente, deoarece cunoaște nevoile celor în dificultate.

Foto: Freepik.com

Sursa: basilica.ro