17 mai | Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale

Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale este celebrată în fiecare an în 17 mai.

Scopul aniversării de a evidenția cât de importante sunt utilizarea internetului şi a celorlalte tehnologii de informare şi comunicare în domeniile economic şi social, informează Agerpres.

Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale este, de fapt, o contopire a două zile internaţionale.

Prima a fost Ziua mondială a telecomunicaţiilor, marcată din 1969 pentru a aniversa semnarea Convenţiei Telegrafice Internaţionale şi crearea Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (ITU) în 1865.

A doua a fost Ziua mondială a informaţiei, adoptată de Adunarea Generală a ONU în martie 2006, prin rezoluţia 60/252.Din noiembrie 2006, în urma Conferinţei ITU din Antalya, Turcia, a fost adoptată rezoluţia 68, care hotărăşte ca cele două zile să fie marcate simultan, anual, la 17 mai.

În 2020, tema acestei zile este Conectându-ne la 2030: ITU pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. În acest fel, este subliniată contribuţia adusă de ITU la accelerarea implementării Agendei 2030.
ITU este agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, înfiinţată în anul 1865. România a devenit parte a acestui prestigios organism încă din 1866.

Foto credit: soc-e.com
sursa: basilica.ro