Instalarea noului preot în Parohia Groșeni

Praznicul Cincizecimii a constituit pentru credincioșii parohiei Groșeni, Protopopiatul Ineu, un prilej de mare bucurie duhovnicească și un moment pastoral de o importanță aparte, prilejuit de instalarea noului păstor de suflete pentru aceasta parohie, părintele Radu Sas.

Începând cu orele 15:00, la altarul de vară al bisericii parohiale, situat pe amplasamentul fostei biserici parohiale, Prea Onoratul Părinte Protopop Adrian Zaha împreună cu un sobor de preoți și în prezența autorităților locale dar și a unui număr mare de credincioși din parohia Groșeni precum și din parohia Agrișu Mic, fosta parohie a părintelui Radu Sas, s-a oficiat Paraclisul Maicii Domnului. După otpustul Paraclisului a avut loc oficiul de instalare. Părintele protopop a înmânat părintelui Radu Sas Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, însoțind fiecare din aceste gesturi simbolice cu un cuvânt adecvat prin care a subliniat legătura dintre aceste trei lucruri amintite și lucrarea de pastorație a unui preot în parohia încredințată. La finalul cuvântului de învățătură, părintele protopop l-a felicitat pe noul păstor al parohiei Groșeni și i-a îndemnat pe credincioșii parohiei să-l primească cu bucurie pe noul lor păstor si să-l sprijine în toate lucrările pe care le va întreprinde pentru bunul mers al parohiei, amintind de activitatea rodnică pe plan administrativ și pastoral realizată de părintele Radu Sas în fosta parohie.

În cuvântul său noul preot paroh a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binecuvântările revărsate,  Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului pentru încrederea acordată, părintelui protopop pentru sprijinul oferit, preoților participanți, autorităților locale și credincioșilor care au venit în număr mare.

Pr. Răzvan Chivulescu