Slujbă de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu în Arad

Luni, 15 iunie 2020, când se împlinesc 131 de ani de la trecerea la Domnul a poetului național Mihai Eminescu, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună  cu Părintele Simion Mladin, eclasiarhul catedralei, a săvârşit o slujbă de pomenire pentru marele nostru poet.

La finalul acesteia, Chiriarhul arădean a vorbit despre importanţa comemorării a 131 de ani de la trecerea poetului naţional la cele veşnice şi contribuţia adusă de acesta la îmbogăţirea limbii noastre literare, de asemenea, la dezvoltarea terminologiei ştiinţifice româneşti, ca om de cultură şi ştiinţă, politolog de larg orizont, studiat şi apreciat de cercetători şi specialişti în materie.

***

Poetul Mihai Eminescu a trecut la cele veșnice în data de 15 iunie 1889, în București. Două zile mai târziu, Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din Capitală. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.

Protos. Iustin Popovici