Absolvirea unei noi promoții la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Cu emoțiile cuvenite unui astfel de moment, azi 10 iulie 2020, o nouă promoție de studenți au absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea„ din Arad. Cu acest prilej s-au organizat festivitățile devenite deja tradiționale în cadrul teologiei arădene.

În dimineața zilei a avut loc Sfânta Liturghie în paraclisul facultății, slujită de către Protos. lect. dr. Nicolae Tang, împreună cu Arhid. lect. dr. Tiberiu Ardelean. Răspunsurile au fost date de către absolvenții anului IV.
În continuare, în curtea Facultății de Teologie, a avut loc Cursul festiv la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, părinții profesori și invitați. Cursul festiv a debutat prin cuvântul părintelui decan, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, care a salutat prezența oaspeților și a adresat un cuvânt de felicitare și îmbărbătare absolvenților. A urmat susținerea ultimului curs, de către Protos. lect. dr. Nicolae Tang, decanul de an, apoi cuvântul rectorului, ceremonia de predare și primire a cheii, cu discursurile aferente din partea șefului de promoție, Cătălin-Iulian Drăgan și a reprezentatului anului III, Liviu Pasc.
Întreaga ceremonie s-a încheiat prin cuvântul de binecuvântare și felicitare adresat absolvenților de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Protos. dr. Iustin Popovici