Burse de studiu la Vatoped

Institutul „Sfântul Maxim Grecul” oferă burse de studiu pentru teologi la Mănăstirea Vatoped. Programul promovează studiul sistematic al vieții și teologiei ortodoxe, prin tradiția liturgică și spirituală, dar și prin experiența vieții în Hristos.

Durata studiilor este de 1 an (1 noiembrie – 31 octombrie), iar cursurile vor fi predate în limba greacă modernă, informează Doxologia.ro.

Activitatea didactică se va desfășura la Mănăstirea Vatoped, iar studenții vor interacționa atât cu obștea monahală, cât și cu profesorii de teologie.

Bursierii vor putea participa la întâlnirile organizate de Mănăstirea Vatoped, evenimente ce vor avea ca invitați profesori universitari, ierarhi, stareți și părinți duhovnici.

Programul de burse se adresează teologilor ortodocși, cu vârste până în 37 de ani, posesori ai titlului de doctor în teologie sau doctoranzi.

Candidații trebuie să fie buni cunoscători de limbă greacă veche, greacă nouă și engleză, deținători ai unui nivel înalt de cunoștințe teologice și posesori ai unor calități academice excepționale. De asemenea, sunt necesare competențe în Microsoft Office și utilizarea Internetului.

Bursele poartă numele lui „Evgenios Voulgaris”, rectorul Academiei Atoniada, fondată de Mănăstirea Vatoped. A fost un important om de cultură al vremii sale, teolog, filosof, savant, enciclopedist, poet, părinte și păstor al Bisericii, dascăl cu influență  panortodoxă.

Foto credit: Doxologia

https://basilica.ro/burse-de-studiu-la-vatoped/