Instalare de preot în Parohia Ostrov

Credincioșii din Parohia Ostrov din Protopopiatul Lipova au avut o seară de mare bucurie și de înaltă trăire duhovnicească prin instalarea noului păstor în persoana părintelui Iosif-Fabius Trif.

Părintele protopop Nelu Mercea, a vorbit despre frumusețea slujirii preoțești și despre importanta păstorului sufletesc în viața spirituală a credincioșilor.

Parohia Ostrov a fost păstorită timp de 45 de ani de un vrednic slujitor, pr. ic. stavr. Eugen Volungan, care a amintit în cuvântul rostit că și acum 45 de ani a fost încercat de aceleași emoții ca și astăzi când se retrage, dar rămâne în continuare sprijin și ajutor pentru noul preot dar și pentru credincioșii pe care i-a slujit cu devotament atâția ani.

La eveniment au fost prezente și autoritățile locale, domnul primar al comunei Birchiș – Ioan Guțu –  vorbind  în cuvinte alese despre omul Volungan cu care a avut o deosebită relație în acești ani, Pr. Volungan fiind cel care a ajutat la primărie cadastrarea satului Ostrov, și viceprimarul comunei Birchis Dumitru Predescu.

Pr. Călin Mădăluță