Hramul bisericii din satul arădean Bârzești

Ziua Înainteprăznuirii Schimbării la față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost un prilej de mare sărbătoare pentru credincioșii din Filia Bârzești care au sărbătorit cu anticipație Hramul Bisericii având în mijlocul lor un sobor de preoți care s-au adunat la comuniunea Euharistică prin oficierea Sfintei Liturghii.
Din sobor au făcut parte Pr. Culda Florin Gheorghe -Parohia Vasile Goldiș, Pr. Drd. Avram Florin Ioan -Parohia Prunișor, Pr. Monea Nicolae -Parohia Tăgădău și Pr. Paroh Sas Răzvan-Parohia Groșeni.
La momentul cuvenit, Părintele drd. Avram Florin Ioan a ținut un bogat cuvânt de învățătură despre personalitatea Sf. Ioan Iacob Hozevitul și valoroasa sa lucrare intitulată ”Hrana Duhovnicească” punând în sufletele celor prezenți sămânța credinței și a bucuriei în Hristos prin relatarea măreției și importanței Praznicului care va avea loc mâine.
Biserica a fost construită între anii 2008-2009 iar piatra de temelie a fost pusă la data de 1 Mai 2008 de către Înaltpreasfinţitul părinte Arhiepiscop Timotei.
Până la această dată, în localitatea Bârzeşti nu a existat o Biserică Ortodoxă, creştinii din această comunitate au fost nevoiţi, de-a lungul timpului, să-şi îndrepte paşii spre Biserica din parohia Groşeni, unde au căutat alinare şi hrană sufletească.
În prezent, Biserica cu cele doua Hramuri: „Schimbarea la Față a Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” a rămas stindardul credinței strămoșești în mijlocul puținilor credincioși de confesiune ortodoxă care mai viețuiesc aici.
La final, preotul Paroh a mulțumit Preoților împreună-slujitori, grupului vocal din Parohia Groșeni care a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie si credincioșilor prezenți .
În contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, la inițiativa Preotului Paroh Sas Răzvan, tinerii din parohie au fost implicați într-o acțiune social-filantropică. Astfel, împreună au împărțit haine, dulciuri și măști de protecție unor copilași cu o situație mai precară. Tinerii au învățat ceea ce însemnă să dăruiești și să fi alături de aproapele în situația Pandemiei actuale.

Denis Roșu-Drăgan