Poliţiştii arădeni au donat zeci de kilograme de produse alimentare şi legume pentru Cantina socială Sf. Ierarh Nicolae

Zilele acestea, poliţiştii arădeni au răspuns prompt, solicitării cadrelor medicale la Centrul de transfuzie Sanguină Arad, care au tras un semnal de alarmă cu privire la nevoia stringentă de sânge.
Astfel, dincolo de misiunile profesionale, zeci de poliţişti, de la toate serviciile Inspectoratului Arad s-au prezentat la Centrul de transfuzie Sanguină din municipiu şi au donat sânge, atât de necesar pentru a salva vieţi.
Pentru ca gestul să aibă o continuitate şi să se transpună concret în ajutor şi pentru persoanele care au nevoi medicale dar şi pentru cele care au nevoi materiale, s-a decis ca bonurile valorice primite să fie folosite pentru achiziţionarea de alimente destinate acestora din urmă.
Concretizarea acţiunii s-a făcut printr-o firească colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, gestul poliţiştilor venind şi ca un răspuns la acţiunea Arhiepiscopiei care, în această perioadă dificilă pentru întreaga societate, au donat măşti confecţionate de către maicile din mănăstirile judeţului şi au pregătit porţii de mâncare, tuturor forţelor de ordine şi cadrelor medicale care şi-au desfăşurat activitatea în ,,prima linie”.
Poliţiştii IPJ Arad au achizitionat, zeci de kilograme de produse alimentare şi legume pe care le-au donat pentru a intra în posesia celor mai puţin norocoşi dintre semenii nostri. ,,Toate produsele vor fi folosite pentru prepararea meniurilor şi a pachetelor cu hrană, prin grija şi efortul Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Aradului, unde, la Cantina socială Sf. Ierarh Nicolae, peste 140 de persoane beneficiază zilnic de asigurarea meselor, asistenţă socială şi spirituală” – ne-au asigurat pr.Gheorghe Gligor, vicar administrativ și consilier social și asistent social principal Geanina Ștefănuț.
Demersul poliţiştilor arădeni este o continuare firească a menirii şi misiunilor zilnice a tuturor celor care se află în slujba comunităţii, un gest de recunoştinţă pentru toţi semenii noştri .
Cooperarea şi solidaritatea sunt cel mai important lucru, mai ales acum, în această perioadă. Noi suntem doar câţiva dintre cei mulţi din societate care pun umărul astfel încât să trecem cu bine prin această situaţie grea.
Considerăm că acţiunea aceasta este un gest firesc, de empatie si responsabilitate, iar mâinile iubirii, de ajutor, mai ales în momente dificile, ar trebui să ne fie lecţii de viaţă, să ne înveţe că bunătatea şi generozitatea se intorc întotdeauna.

Geanina Ștefănuț

asistent social principal