Instalare de preot în Parohia Șomoșcheș

Ziua de duminică, 16 august 2020, zi de pomenire a Sfinților Martiri Brâncoveni și Duminica a X-a după Rusalii, va rămâne în istoria Parohiei Șomoșcheș, zi în care, după 42 de ani de slujire s-au despărțit de Părintele Moise Nica și au primit pe noul paroh, Preotul Sebastian Buntean.

Seara a început cu slujba Vecerniei săvârșită de către Preaonoratul Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului înconjurat de următorul sobor de preoți: Pr. Moise Nica, fostul paroh; Pr. Petru Jula, parohia Cuvin; Pr. Gabriel Gosta și Pr. Mircea Hurdea, Parohia Șimand; Pr. Aurel Mager, Parohia Nădab; Pr. Ovidiu Ardelean, Parohia Socodor; Pr. Răzvan Sas, Parohia Vinga; Pr. Dumitru Crașovan, Parohia Cladova – Protopopiatul Făget; Pr. Marius Braiț, Parohia Cermei; Pr. Ciprian Sălăvăstru, Parohia Moțiori, Pr. Andrei Slăv, Parohia Berechiu; Pr. Sebastian Buntean, noul paroh și Diac. Liviu Bisorca, Parohia Arad- Centru.
La momentul cuvenit Părintele Propopop Adrian Zaha a ținut un cuvânt de învățătură în care a pomenit pe Domnitorul Martir Constantin Brâncoveanu împreună cu fii săi, făcând referire la Duminica românilor migranți, dar și la viața Sfântului Gheorghe Pelerinul a cărui Vecernie am săvârșit-o.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și din încredințarea Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Părintele Protopop Adrian Zaha a mulțumit Părintelui Moise Nica pentru întreaga activitate depusă cu timp și fără timp în slujba bisericii, pentru cei 26 de ani de activitate ca Protopop al Ineului și cei 42 de ani de slujire în parohia Șomoșcheș și a rugat pe Părintele Moise ca să facă el instalarea succesorului său.
Părintele Moise Nica în cuvântul său a adus mulțumire ierarhilor, preoților, oficialităților, credincioșilor și tuturor colaboratorilor săi, făcând instalarea cu numărul 59 din cariera sa, prezentând credincioșilor săi pe cel de-al patrulea preot paroh din ultimii 121 de ani, în persoana Părintelui Sebastian Buntean. Acestuia i-a înmânat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, adresându-i la fiecare din acestea printr-o pildă îndemnuri pentru misiunea preoțească.
La rândul său, Părintele Sebastian Buntean a mulțumit Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru darurile revărsate asupra lui, apoi ierarhilor arădeni pentru încrederea acordată, Părintelui Protopop și Părintelui Moise Nica pentru sfaturile date, preoților, stranei, oficialităților locale, familiei, consătenilor din Nădab, copiilor parohiei și nu în ultimul rând credincioșilor pe care i-a asigurat de toată dragostea și deschiderea lui pentru ca împreună să lucreze la propășirea comunității spre Împărăția lui Dumnezeu.
Pr. Ciprian Sălăvăstru, Parohia Moțiori