Instalarea unui nou preot slujitor în Parohia Arad-Șega I

Duminica a X-a după Pogorârea Sfântului Duh și ziua de cinstire a Sfinților Martiri Brâncoveni, a fost prilej de bucurie atât pentru credincioșii din Parohia Ortodoxă Română Șega I – Arad, din protopopiatul Arad, cât și pentru noul lor păstor sufletesc, preotul Silviu-Raul Pele, dimpreună cu familia sa.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a fost oficiată Slujba Vecerniei în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” de către părintele Flavius Petcuț, protopopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte: pr. Silviu-Nicolae Faur – preot slujitor al parohiei și consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Aradului, pr. Aurel Bonchis – preot paroh, pr. prof, Constantin Rus – fost preot slujitor al parohiei, pr. Dan Nicolae –preot pensionar și fost preot slujitor al parohiei, pr. Gheorghe Oprea – preot paroh la Parohia Arad – Micalaca-Zona 300, pr. Vlad Oneț – preot capelan la Penitenciarul din Arad, pr. Bogdan Oneț- preot paroh la Parohia Ortodoxă Română Mândruloc.
La finalul slujbei Vecerniei, în prezența unui număr însemnat de credincioși ai parohiei, veniți pentru a-și cunoaște noul păstor de suflete, a fost instalat pr. Silviu-Raul Pele, ca preot slujitor.
Pentru început a luat cuvântul pr. Silviu-Nicolae Faur, care din încredințarea Înalpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului a înmânat HRISOAVE DE RECUNOȘTINȚĂ, părinților Constantin Rus și Dan Nicolau, pentru toată activitatea administrativ-bisericească și duhovnicească depusă ca preoți ai Parohiei Ortodoxe Române Arad- Șega I.
Printr-un discurs academic presărat cu vădită emoție, pr. prof. Constantin Rus și-a anunțat pensionarea dar și mulțumirea care se îndreaptă către toți aceia care i-au fost alaturi în cei peste 23 de ani petrecuți ca preot în Parohia Arad-Șega I, colegi preoți, personal academic, membrii ai Consiliului și ai Comitetului Parohial, încredințându-i pe toți aceștia de respectul cuvenit.
Un cuvânt de mulțumire a avut și preotul pensionar, Dan Nicolau, care a prezentat modul în care Dumnezeu a îngăduit să fie ani mulți păstor de suflete în această Parohie, mulțumind și el pentru diploma de recunoștință și pentru toate momentele frumoase petrecute ca preot în Biserica Parohiei Șega I.
Preaonoratul părinte protopop a adresat un cuvânt de învățătură, urmat de prezentarea noului preot slujitor, aducând și cuvântul de binecuvântare și de îndemn la acest moment de nou început în viața și activitatea parohiei, subliniind importanța și necesitatea conlucrării, în pace și frățească dragoste, în parohie, pentru dobândirea roadelor duhovnicești, pentru păstrarea credinței celei drepte, urmând calea ce duce la viața cea veșnică.

Noul preot slujitor, pr. Silviu-Raul Pele, a adresat, la rândul său, un scurt cuvânt celor prezenți prin care a mulțumit întâi Bunului Dumnezeu, apoi Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului pentru încrederea acordată prin numirea sa ca preot slujitor; a adus cuvânt de mulțumire familiei sale, tuturor credincioșilor veniți din vechea Parohie Cruceni și tuturor credincioșilor prezenți, luându-și angajamentul ca, împreună și mereu în colaborare, preot și credincioși, să vegheze la buna rânduială a Bisericii, împlinind Evanghelia lui Hristos și căutând mereu, prin împreuna-sfătuire și întru ascultare, a găsi cele mai potrivite soluții duhovnicești pentru dobândirea mântuirii.

În final, părintele paroh, Aurel Bonchiș, i-a urat bun venit noului preot slujitor asigurându-l de toată încrederea, ajutorul și buna conclucrare, mulțumind și credincioșilor pentru modul frumos în care și-au primit noul păstor de suflete din Parohie.
Preot Bogdan Oneț