Liturghie Arhierească și hirotonie de preot în biserica Parohiei Arad-Bujac

În Duminica a 12-a după Rusalii, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a poposit în Parohia Arad-Bujac. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură rostit de Chiriarh a fost pus sub titlul ,,Bogăția tinereții(pe baza citirilor scripturistice: I Cor. 15; Mt. 19), insistând asupra sincerității tânărului ce alătura viața cu veșnicia, dovedind astfel preocupări pentru nesfârșit, visul omenirii de totdeauna, oglindit și-n povestirile populare despre tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, prelucrat de scriitori de renume. Este un fapt cunoscut că plină de viață tinerețea râvnește la ceea ce este mai reprezentativ și înălțător care oglindește multiplele capacități omenești. Toate reprezintă o rezonanță a chemării spre înveșnicire, răspunsul realizându-se numai prin strădania spre bine. Bogăția adevărată este tocmai căutarea sufletului pe tot parcursul vieții de a realiza ceea ce rămâne pentru eternitate, iar aceasta prin urmarea învățăturii și pildei Mântuitorului. Biserica în toate timpurile s-a îngrijit de formarea tineretului spre a fi folositor atât ei cât și întregii obști și lumi în împlinirea idealurilor comune, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a hirotonit pe diaconul Flavius-Ioan David întru preot pe seama Parohiei Seliște, Protopopiatul Ineu. Noul hirotonit întru preot a fost hirotesit la finalul slujbei întru duhovnic.

La final, Părintele paroh Dr. Vasile Pop, a mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei pentru prezența constantă în viața parohiei, pentru părintească purtare de grijă arătată și participarea la toate momentele mai însemnate din viața comunității, precum și tuturor credincioșilor prezenți.

Protos. Dr. Iustin Popovici