Taina Sfântului Maslu în Parohia Groșeni

Duminica a 21-a după Rusalii a fost prilej de bucurie pentru credincioșii Parohiei Groșeni, Protopopiatul Ineu, care o au ca și ocrotitoare pe Sf. Cuv. Parascheva de la Iași, și care s-au adunat în duh de rugăciune la Biserica din sat.

Ziua duhovnicească a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către preotul paroh si diaconul Valentin Viliga.  La sfârșitul acesteia, interpreta de muzică populară, Lavinia Chifor a interpretat un minunat repertoriu de pricesne creștine, care au înmiresmat sufletele celor de față.

Spre seară, credincioșii au avut posibilitatea de a participa la Taina Sfântului Maslu având prilejul de a se ruga pentru sănătatea trupului și a sufletului, si de a primi vindecare, conform învățăturii Sfântului Apostol Iacov: „Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului” (Iacov 5; 16).

Din sobor au făcut parte: Pr. Nicolae Ciocan -Parohia Archiș, Pr. Ionel Morar -Parohia Beliu, Pr. Florin Avram -Parohia Prunișor, Pr. Răzvan Trip -Parohia Bocsig Gară, Pr. Ioan Rada -Parohia Sălăjeni, Pr. Nicolae Monea -Parohia Tăgădău, Pr. Daniel Zbârcea -Parohia Agrișul Mic, Pr. Radu Sas -preot paroh.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Nicolae Ciocan care a expus credincioșilor câteva modalități prin care Dumnezeu se revelează oamenilor, prezentând apoi conținutul celor nouă Fericiri, ca substrat al dobândirii Împărăției Cerurilor.

La final, grupul vocal al parohiei, condus de preotul paroh, a intonat o priceasnă cu totul deosebită închinată Maicii Domnului.

Pr. Radu Sas a mulțumit părinților slujitori și credincioșilor pentru participarea la Sfânta Slujbă care a fost o pregustare a Hramului ce va avea loc în 14 octombrie.

Student Denis Roșu Drăgan