Victimele incendiului de la Colectiv au fost pomenite la cinci ani de la tragicul accident

Părintele Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat vineri slujba parastasului pentru victimele incendiului de la Colectiv. Zeci de persoane au participat la pomenirea lor de cinci ani.

Evenimentul a avut loc la ora 11:00 în Piața Bucur din imediata apropiere a clădirii fostului club Colectiv. După slujbă au fost împărțiți colaci în amintirea celor plecați brusc la cele veșnice în urma tragicului accident.

Părintele Aurel Mihai a declarat că slujba a adus „mângâiere și balsam duhovnicesc sufletelor familiilor lăsate în urmă”.

„Este o zi tristă”, a adăugat vicarul eparhial. „Dar Sfânta noastră Biserică îi pomenește după rânduială și de fiecare dată sfintele rugăciuni creează această stare de legătură, de comuniune cu cei plecați din această viață, așa cum învățăm din cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.”

O slujbă de pomenire a fost oficiată și la Biserica „Sfântul Nicolae – Broșteni” din Capitală de către părintele protopop Ioan Armași, de la Protopopiatul Sector 4.

La slujbă a participat și Părintele Ginel Aurelian Ivan, Consilier la sectorul Cimitire și monumente funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

El a precizat pentru Radio Trinitas că în incinta Bisericii „Sfântul Nicolae – Broșteni” se găsește un monument dedicat tinerilor care au căzut victimă incendiului de la Colectiv.

Incendiul de la clubul Colectiv a avut loc în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015 și a avut 64 de victime, în principal tineri care participau la un concert.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care cheltuielile tuturor tratamentelor pentru victimele tragediei vor fi plătite de stat pe toată durata vieții acestora.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

https://basilica.ro/victimele-incendiului-de-la-colectiv-au-fost-pomenite-la-cinci-ani-de-la-tragicul-accident/

https://basilica.ro/biserica-si-colectiv-vorbe-vs-fapte/