ASCOR derulează o campanie de donare de sânge la nivel național

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) organizează la nivel național, în perioada 23 noiembrie – 4 decembrie 2020, o campanie de donare de sânge.

Sub genericul „Donează sânge, Salvează vieți alături de ASCOR”, campania se adresează tinerilor studenți, dar și românilor din toată țară în vederea ajutorării aproapelui care suferă din cauza unei crize de sânge temporare.

ASCOR București va dona în două sesiuni pentru a putea oferi șansa cât mai multor membri, dar și a altor doritori care îndeplinesc condițiile necesare pentru această acțiune caritabilă.

Prima sesiune se va desfășura în 27 noiembrie, iar cea de-a doua în 2 decembrie. Tinerii vor dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină de la Piața Victoriei, începând cu ora 08:00.

„Anul acesta este nevoie de transfuzii de sânge mai mult ca oricând, pacienții din spitalele și centrele medicale confruntându-se cu lipsa donatorilor”.

„Nu întâmplător în campanie este inclusă și Ziua Națională a României pentru că ASCOR pune accent pe ideea de națiune, solidaritate și unitate, mizând pe faptul că viața a trei pacienți stă în mâinile unui singur donator”, au transmis reprezentanţii ASCOR Bucureşti.

ASCOR Bucureşti propune donatorilor ca ajutorul lor să fie dublat de donarea tichetelor de masă primite.

„Donatorii care vor dori să pună zâmbetul pe buzele unor copii nevoiași de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, vor avea posibilitatea să lase membrilor din ASCOR tichetele de masă primite în urma donării, pe baza cărora se vor cumpăra alimente”.

Acţiunea face parte din activitățile prin care ASCOR doreşte să aniverseze împlinirea a 30 de ani de activitate neîntreruptă în mediul universitar.  Programul campaniei de donare de sânge este disponibil aici.

Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient.

În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Foto credit: ASCOR

https://basilica.ro/ascor-deruleaza-o-campanie-de-donare-de-sange-la-nivel-national/