Ziua Naţională, online la ICR: Imnul național va fi interpretat la vioara Stradivarius Elder-Voicu

Imnul naţional în interpretarea lui Alexandru Tomescu, la vioara Stradivarius Elder-Voicu, reprezintă „principalul discurs artistic” de 1 Decembrie prin care Institutul Cultural Român va arăta „lumii România culturală”. 

Înregistrarea video va fi transmisă pe toate canalele de comunicare ale ICR atât din țară, dar mai ales din străinătate.

„O sărbătoare adevărată nu poate exista în absența muzicii. (…) Cred că piesa cea mai frumoasă și emoționantă pe care am cântat-o pe Vioara Stradivarius Elder Voicu, care face să vibreze fiecare fibră a oricărui român, indiferent de locul în care se află, de religie sau statut social, este Imnul Național al României. LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR!”, a declarat Alexandru Tomescu, violonist și solist concertist permanent de elită al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti.

Stradivarius Elder este unică în România şi una dintre ultimele 10-13 viori din lume semnate de Stradivarius şi aflate încă în stare de funcţionare. Aceasta a fost realizată în anul 1702.

Institutul Cultural Român are pregătite pentru Ziua Naţională a României mai multe acţiuni artistice online de promovare a culturii și civilizației românești.

„Concerte, expoziții, conferințe susținute de reprezentanți ai creației artistice românești vor consolida în lume valorile și patrimoniul cultural din țara noastră. Iar susținerea și promovarea acestora revine Institutului Cultural Român, care, prin cele 18 reprezentanțe de pe trei continente, le expune publicului internațional atât pe 1 decembrie, cât și în jurul acestei date aniversare”.

Programul integral este disponibil pe site-ul ICR.

https://basilica.ro/ziua-nationala-online-la-icr-imnul-national-va-fi-interpretat-la-vioara-stradivarius-elder-voicu/