A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I

A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I coordonat de Daniel Cergan și ilustrat de Florin Zărnescu. Acesta conține un ghid de utilizare și oferă exerciții interactive și aplicații digitale care aprofundează învățarea.

„În clasa pregătitoare, am învățat că Dumnezeu ne-a creat din iubire, ne-a dăruit o lume frumoasă, este întotdeauna cu noi şi ne învață să trăim frumos împreună cu cei din jurul nostru”, scriu autorii în Cuvântul înainte.

„În clasa I, vom continua această călătorie a cunoașterii și vom afla cât de importantă și de frumoasă este legătura dintre oameni și Dumnezeu. Această legătură trebuie să aibă la bază iubirea și ascultarea față de învățătura Sa”, adaugă ei.

Apărut la Editura Paralela 45, manualul este construit conform programei școlare pentru elevii de 7-8 ani. Într-o abordare transdisciplinară, acesta contribuie și la consolidarea unor abilități din mai multe domenii de studiu: citire și scriere, muzică și pictură, lucru manual, științe.

Lecțiile pleacă de la aspecte concrete, legate de viața de zi cu zi a elevilor, și ajung la generalizări și concepte mai abstracte privind viața religioasă și specificul cultului ortodox.

Referenții de specialitate ai manualului sunt doi profesori de la Universitatea din București: dr. Laurențiu Tănase, conferențiar la Facultatea de Teologie „Justininan Patriarhul” și dr. Oana Moșoiu, conferențiar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Ilustrațiile sunt realizate de Florin Zărnescu, autorul proiectului Minutul de Religie de la Trinitas TV.

Manualul este accesibil online aici și aici.

Foto credit: Editura Paralela 45

https://basilica.ro/a-aparut-manualul-de-religie-ortodoxa-pentru-clasa-i/

https://basilica.ro/a-aparut-manualul-de-religie-ortodoxa-pentru-clasa-i-ed-didactica-si-pedagogica/

https://basilica.ro/a-aparut-manualul-de-religie-ortodoxa-pentru-clasa-i-ed-akademos/