Actiune social filantropică în parohia Gurahonț Cu oameni, printre oameni, pentru oameni…

,,Milostenia este ca o sămânță.O sămânță bună poate da rod bun, însutit, fă ca și sămânța milosteniei tale să fie aleasă, să o dai cu inimă bună, curată și milostivă”(Sfântul Ioan de Kronstadt).Având în vedere însemnătatea perioadei în care ne găsim, precum și importanța milosteniei, despre care Sfântul Ioan Gură de Aur spunea:„Nimic  nu e mai puternic pentru a șterge păcatele decât milostenia”, preotul paroh Moț Aurelian Iulian, și-a îndreptat atenția și pașii către persoanele vârstnice și singure precum și către familiile cu probleme sociale din parohia Gurahonț.
Ca în fiecare an, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, Parohia Gurahonț organizează acțiunea social caritabilă “Dăruim cu inimă curată”, de a veni în sprijinul credincioşilor nevoiaşi şi a familiilor cu mai mulţi copii de pe raza parohiei. Au fost pregătite pachete cu alimente și diferite ajutoare ca toate persoanele să aibă o bucurie de Sfintele Sărbători. Toate acestea au fost duse spre îndeplinire prin grija preotul paroh Moț Aurelian Iulian.
Acţiunea socială a Bisericii are ca temei de referinţă valoarea persoanei care este mai presus de orice demnitate și condiție socială. Deși trăiesc modest, sunt o mulțime de oameni care dau dovadă de bunătate și cinste, așezându-și nădejdea în milostivirea lui Dumnezeu. Biserica este și spațiul în care cei bolnavi găsesc vindecare, însă, până la redobândirea sănătății, aceste persoane trebuie sprijinite iar aceasta reprezintă o datorie morală a creștinului ca manifestare a dragostei față de aproapele.
Scopul acțiunii sociale “Dăruim cu inimă curată” a avut caracterul de ajutorare față de familiile nevoiașe, având ca fundament iubirea față de aproapele.

Pr. Moț Aurelian Iulian