CONCERT DE COLINDE ÎN PAROHIA CĂRAND

În data de 20 decembrie 2020, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, credincioșii parohiei Cărand și-au primit cu bucurie colindătorii.
După terminarea slujbei Vecerniei, părintele paroh Florin Gașpar le-a vorbit credincioșilor despre importanța colindelor în viața creștinului ortodox român. Poporul român a prețuit aceste comori ale tradiției sale milenare și le-a păstrat de-a lungul veacurilor pentru generațiile următoare, asigurând prin unitatea de credință și tradiție, unitatea de neam. În acest sens, pentru a împodobi sufletele credincioșilor cu frumoasele vestiri ale Nașterii Domnului ce se apropie și pentru a mai uita de nenorocirea adusă de pandemia de coronavirus, în parohia Cărand a fost organizat în această duminică un frumos concert de colinde și cântece patriotice.
Concertul a fost deschis de grupul catehetic „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Cărand și de surorile gemene Roxana și Alina, fiice duhovnicești ale parohiei. A urmat grupul de bărbați din parohia Cărand, care au interpretat atât colinde cât și cântece patriotice. După aceasta au cântat pe rând următorii invitați: Ciprian Lipovan, Ciprian Tărșan, Alexandru Pop Zărăndean. În ultima parte a concertului, părintele Florin Gașpar alături de colindătorii musafiri, au interpretat cinci colinde populare românești. În finalul concertului toți cei prezenți în Biserică au cântat colinda „O ce veste minunată”.
Părintele paroh le-a mulțumit în numele credincioșilor tuturor colindătorilor pentru frumoasele colinde și cântece patriotice interpretate și le-a urat sărbători binecuvântate, sănătate și bucurii duhovnicești.

Pr. Drd. Florin Gașpar