Colind cu sufletul în spitalele arădene. Grupul Psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin” a colindat bolnavii și cadrele medicale

Să spui despre Grupul Psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin” din Arad că doar cântă ar fi total nedrept. Asta pentru că de fiecare dată când psalții care îl alcătuiesc își unesc vocile, cântecele și colindele nu doar par ci chiar sunt cântate cu sufletul. 

Cu și din suflet pentru suflete și trupuri greu încercate a cântat în aceste zile Grupul Psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin”, care a ales să colinde acolo unde este, cu siguranță, mai mare nevoie ca în oricare alt loc: în spitalele arădene. Asta cu atât mai mult cu cât vorbim, pe lângă Spitalul Județean, de Spitalele suport Covid – Municipal și TBC din Grădiște.

Respectând toate normele de protecție, au cântat și au cântat cum nu se poate mai frumos, au smuls lacrimi de emoție, au picurat nădejede în suflete și au bucurat atât cadrele medicale cât și pe cei aflați pe patul de suferință. Și pentru ca medicii să fie ocrotiți și îndrumați în Noul An ce stă să înceapă, colindătorii au împărțit acestora calendarele ortodoxe pentru anul 2021, iar bolnavilor pachete de Crăciun.

E sărbătoarea de Crăciun! Iar în timpul în care, poate, cei mai mulți dintre noi alergăm degrabă la cumpărături și ne grijim să avem mese cât mai îmbelșugate, psalții arădeni din Arhiepiscopia Aradului, adunați în Grupul ”Sfântul Ioan Damaschin”, au ales să ducă vestea cea bună a Betleemului acolo unde este cea mai mare nevoie de speranță, căldură sufletească și lumină.

”La sărbătoarea de Crăciun

Noi colindăm din casă în casă

Ne punem straie noi și calde

Și stăm cu Dumnezeu la masă”

Ieri și astăzi ”cu Dumnezeu la masă”, prin intermediul colindelor, au stat cei aflați în Spitalul Județean, Municipal și TBC, urmând ca mâine bucuria Nașterii Domnului să fie dusă la Secția de Pediatrie.

Hristos se naște, măriți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L!

Sursa:https://www.glasulcetatii.ro/articol/2495/colind-cu-sufletul-in-spitalele-aradene-grupul-psaltic-sfantul-ioan-damaschin-a-colindat-bolnavii-si-cadrele-medicale