IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului împlineşte 36 de ani de arhipăstorire la Arad

În aceste zile, clericii și credincioșii arădeni și-au sărbătorit pe Întâistătătorul Eparhiei, pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, care a împlinit 36 de ani de la întronizarea ca episcop al Aradului (2 dec. 1984) și 11 ani de la ridicarea Eparhiei arădene la rangul de Arhiepiscopie (28 noiembrie 2009).

Cu acest prilej, la Centrul Eparhial din Arad a fost sfinţit un nou spaţiu de bibliotecă, care va purta numele ,,Arhiepiscopul Timotei” şi este pus sub ocrotirea Sfântului Apostol Timotei, ocrotitorul Înaltpreasfinţitului nostru Părinte Arhiepiscop.

Slujba de sfinţire a noului spaţiu a fost săvârşită în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei de către Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, dimpreună cu Pr. Gheorghe Gligor, vicar administrativ, Protos. Iustin Popovici, consilier cultural, Arhid. Mircea Proteasa, consilier economic şi Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

La eveniment au participat şi reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale, ai celor două universităţi arădene şi ai centrelor culturale locale, precum şi ostenitorii de la Centrul Eparhial.

Acest spațiu va găzdui câteva sute de volume și reviste de specialitate, precum și colecții ale revistelor teologice din țară și străinătate, care vor fi puse la dispoziţia profesorilor de la şcolile teologice arădene, a preoţilor, studenţilor şi elevilor seminarişti dornici de cercetare şi aprofundare.

Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul a rostit un cuvânt de felicitare la acest moment aniversar pentru Chiriarhul nostru, evocând bogata activitate a Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei la Arad şi grija arătată faţă de carte.

La rândul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a vorbit despre importanţa unei biblioteci într-un mediu cultural şi universitar şi a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat şi sprijinit realizarea acestui important obiectiv cultural. De asemenea, Chiriarhul nostru a făcut o înşiruire a evenimentelor ce se derulează în aceste zile, şi anume: Ziua Naţională a României; 11 ani de la ridicarea Eparhiei arădene la rang de Arhiepiscopie, 12 ani de la târnosirea noii catedrale din Arad şi a 2 ani de la sfinţirea picturii.

Înaltpreasfinția Sa, a exprimat mulțumirile cuvenite, tuturor oficialităţilor locale şi judeţene, clericilor şi credincioşilor pentru toată dragostea arătată de-a lungul vremii în cei 36 de ani de când păstorește această binecuvântată eparhie.

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei, este cel de-al 23-lea ierarh în fruntea trisecularei Eparhii Ortodoxe a Aradului, dintre care unsprezece, împliniţi la 28 noiembrie, ca fiind cel dintâi Arhiepiscop al Aradului.

Protos. Iustin Popovici