Lansare de colinde în scop umanitar – Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului

Corul Psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului anunță un dublu eveniment, prin vocea dirijorului formației, pr. Gabriel Streulea: lansarea de colinde în mediul virtual, sub forma unor videoclipuri filmate în condițiile impuse de noua pandemie, dar și a unui CD.

„Încercăm să aducem și în acest an greu frumoasele colinde românești în casele ascultătorilor noștri, adaptându-ne cerințelor din vremurile actuale. Am pus toată dragostea și jertfa noastră în aceste 18 piese atent alese, prin care dorim să aducem vestea Nașterii Domnului în sufletele tuturor celor care le vor urmări și asculta.

Totodată, am lansat și un CD cu colindele înregistrate la concertul de anul trecut, încercând să acoperim cât mai bine cerințele publicului nostru. CD-ul se află deja la dispoziția dumneavoastră la pangarele mai multor biserici din oraș, la magazinele arhiepiscopiei și la librăriile ortodoxe. Aducem pe această cale mulțumiri tuturor celor implicați, în special parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Aradul-Nou, prin pr. paroh Teodor Faur, care ne-a găzduit pentru filmări”.

La fel cum au obișnuit în ultimii ani, membrii corului psaltic arădean susțin un caz umanitar și vin de această în ajutorul unui băiat pe nume Alexandru Padina, care suferă de o boală numită amiotrofie spinală de tip 1 (SMA1), având nevoie de cel mai scump tratament din lume: Zolgensma. Terapia îi asigură dreptul la viața și costă 2,1 milioane de dolari, dintre care s-au strâns aproximativ 18,4 %.

„Dorim să sensibilizăm opinia publică în cazul lui Alexandru, dedicându-i aceste colinde, îndemnându-vă și pe dumneavoastră să fiți alături de el prin modalitățile care vor fi enumerate mai jos, arătându-ne în acest fel dragostea milostivă față de necazurile lui. Totodată, distribuirea colindelor corului nostru în mediu virtual ar ajuta la popularizarea cazului”, a conchis pr. Gabriel Streulea, care ocupă totodată și funcția de Inspector pe probleme misionare în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” are fost înființat în urmă cu 12 ani la inițiativa unor studenți teologi arădeni și abordează un repertoriu de cântece bisericești bizantine și locale, dar și patriotic și folcloric românesc, participând la numeroase evenimente atât în țară, cât și în străinătate. Din toamna anului trecut, corul reprezintă Arhiepiscopia Aradului, funcționând cu binecuvântarea ÎPS. Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului. Formația corală are în componență preoți, diaconi, teologi, dar și profesori, ingineri, IT-iști și elevi.

Prof. Marius Lăscoiu-Martin

Să-l susținem pe Alex!

SMS pentru România:

▪️ Donează 2 € prin SMS la 8828 cu textul Alex

Pentru mai mult modalități de donare, accesați adresa de mai jos:

 ▪️ https://alexsma1.ro/doneaza/

sau pagina de Facebook:

▪️ https://www.facebook.com/micutulluptator.alexsma1/

Colindele în format video se găsesc pe canalul de YouTube al formației corale, accesibil la link-ul următor:

https://m.youtube.com/channel/UCh2bsMw4BpUeLig6-AhPrhQ/videos

Infomații suplimentare despre modalitățile de achiziționare a CD- ului de colinde 2020 se pot obține trimițând un mesaj la pagina de Facebook: Grupul Sfântul Ioan Damaschin

▪️ https://www.facebook.com/grupul.ioandamaschin.9